skip navigation

60 sec on Facebook

Deltag i kortfilmfestival

Kortfilm-konkurrencen 60seconds

Om 60Seconds

60Seconds er en alternativ kortfilmfestival i København. Festivalen giver byen nye oplevelser og filmfolk nye muligheder. I en uge laves nogle af de rum i byen, der normalt benyttes til transport eller kommercielle formål, om til små biografer. 60Seconds ønsker at give filmskabere – både professionelle og amatører – mulighed for at deltage i en innovativ festival og få deres kortfilm vist for et bredt publikum.

60 sekunders lydløse film indsendt til konkurrencen bliver bedømt af en tre-personers professionel jury. Blandt disse finder juryen en vinderfilm, og publikum udnævner deres favorit.

Festival blev afholdt første gang i 2006 af Space Creation, som en non-profit kunst og erhverv projekt. Festivalen har siden 2009 blevet arrangeret af en bestyrelse, som en uafhængig international filmfestival. I 2012 fejrer festivalen sine 5. år jubilæum og samarbejder derfør med Det Danske Institut for Menneskerettigheder 25 års jubilæum.

Fakta om 60Seconds Film Festival.

Filmene bliver vist samtidig på 9 underjordiske stationer og i butiksvinduer i København.

Dokumentar, animation, kunst og narrative genrer accepteres.

Gratis deltagelse.

1. præmie, 15.000 DKr.

Publikumspris, 8000 DKr.

I år 2012 også en Human Rights Special Mention på 8.000 DKr.

Så er der film. Ismand!!

Still from Flesh by Maarten Rots (Netherlands) winner 2011.

 

Med ”60seconds”, Short Film Festival i Københavns Metro laves Metrostationerne om til små biografer, hvor en uges kortfilmfestival vil give passagererne nye oplevelser og filmfolk nye muligheder.